Programa Mindfulness per a educadors

Curs de Mindfulness per a mestres i professors, adaptació del programa per a docents del Mindfulness in Schools Project, orientat a reduir el malestar o l’estrès i a moure’s millor en situacions difícils.

mindfulness per a educadors

Certificat com a formació permanent del professorat de la Generalitat de Catalunya

Aquest és un curs adreçat a mestres per tal de descobrir Mindfulness i els beneficis que pot reportar aquesta pràctica a l’entorn laboral. Mindfulness és una forma d’aproximar-se a la pròpia experiència, acceptant la realitat tal i com es presenta, abordant-la amb curiositat, obertura i amabilitat.

És un curs experimental i interactiu que inclou exercicis pràctics d’Atenció i Relaxació, Meditació i moviments conscients (de tipus Hatha Ioga o estiraments suaus) així com explicacions i diàlegs sobre els processos de la ment i el cos.

Les sessions es realitzen en grup i alternen moments de silenci amb altres d’exploració col·lectiva sobre les millors estratègies per afrontar les situacions complexes i difícils, sempre buscant aplicacions pràctiques en l’àmbit personal i professional.

En les sessions s’abordaran els temes següents:

  1. Presentació de Mindfulness. Beneficis per a educadors. Desactivant el pilot automàtic. Les actituds en la pràctica de Mindfulness
  2. Mindfulness al dia a dia. Percepció de la realitat. Mindfulness com a mecanisme de regulació emocional
  3. Explorant la dificultat, cultivant la resiliència. L’estrès: què és i mecanismes d’afrontament per a una gestió adequada
  4. Integrar Mindfulness al centre educatiu. Disseny d’una intervenció en la jornada laboral
  5. Comunicació conscient: com promoure l’assertivitat des de la pràctica de Mindfulness. Gestió del temps i organització de tasques

Pots descarregarte la informació de tots els propers programes MBSR fent clic al principi de la pàgina a «Más información» o inscriure’t directament.

Pots inscriure’t en algun dels propers grups en els enllaços següents: